Pár jednoduchých způsobů, jak se dobře rozmluvit anglicky

Důvodů, proč se lidé snaží zlepšit v komunikaci v cizím jazyce, je mnoho. Můžou to požadovat v práci, kde se neustále pohybujete mezi anglicky hovořícími lidmi, nebo naopak chcete pouze vy sami zapracovat na svém sebevědomí v oblasti dorozumění se na dovolené. Či snad nechcete být úplně mimo, když se vás zeptá cizinec na cestu? Ať je váš důvod jakýkoliv, je třeba začít, a to mluvením.  

 
Zdá se, jako kdybychom pomyslnou čáru přes naše možnosti už dávno překročili a nejde se dostat dál. Mluvení je vždycky náročnější i přes to, že můžete gramatiku ovládat na 150 %, konverzace se musí procvičovat a dostat pod kůži. A jak jinak toho chcete docílit, než mluvením? Překonejte postupně svůj strach a blok tím, že začnete alespoň na základech, které si přečtete o kus níže. 

ZPĚV A POSLECH HUDBY 
Kdo nemá rád hudbu. Vsadím se, že každý si denně poslechne alespoň jednu písničku, a to v autě nebo v práci, když slyší rádio. Jestliže jste i vy milovníci hudby jako já, při poslouchání svých oblíbených songů se zaposlouchejte do textu a naučte se ho. Nejen, že budete vnímat písničku jinak, ale ještě si ji konečně můžete beze studu zazpívat nahlas, protože už konečně umíte správně text. 

MLUVENÍ NA SEBE V DUCHU 
Mluvení v duchu je super věc. Například, že musíte udělat ještě tohle, pak támhleto a do toho musíte vařit a dát vyprat prádlo. Co se na den přeladit do anglické verze v povídání si v duchu? Nejen, že začnete přemýšlet o to víc, ale také se víc naučíte, a slovíčka, která nebudete vědět, tak si jednoduše najdete a tím si rozšíříte slovní zásobu. 

ČTĚTE, TŘEBA I NAHLAS 
Anglické noviny, časopisy, knížky nebo je libo snad online články na webu v angličtině? Jen do toho. Učte se číst a vyslovovat pomocí anglických textů, které si můžete číst i nahlas. Nemusíte rozumět všemu, stačí pochopit kontext a následně si opět neznámá slovíčka s radostí najdete. 

ZKUSTE MLUVIT NA CIZINCE 
I když se to může zdát jako velký výstup z vaší komfortní zóny, je třeba někdy udělat něco, co byste nikdy normálně neudělali. Zkuste si začít psát s cizincem, který vás dokáže naučit víc než vy sami sebe. Následně se z psaného projevu může stát pravidelný online chat, kdy si svou slovní zásobu a sebevědomí v mluvení vyzkoušíte téměř face to face. 

PŘIDEJ SE KE MNĚ NA ONLINE VÝUKU 
Jestliže vás děsí si dopisovat a mluvit s někým, koho neznáte a nemáte podloženo, že v něm máte důvěru, jděte méně děsivou, a naopak více osobnější cestou. Přidejte se ke mně na online výuku anglického jazyka a já vás vyslechnu vždycky. První seznamovací lekci máte zdarma, tak proč to nezkusit a neposunout vaši komfortní zónu zase o něco dál? 

Klára 

Více příspěvků